Chill lørdag

 


God morgen folkens!

Ny dag i Riga, og jeg er mer enn klar for frokost på hotellet. Siden vi tok så tidlig kveld i går, er jeg så giret på en ny dag! Virker som det e meget kaldt ute. På vippet til å begynne å snø, men det hadde bare vært super kos.

I dag har vi ikke en plan, ta dagen litt som den kommer. I kveld ønsker min kjære å sjekke ut nattelivet, så en rolig dag er helt innafor.
Han vil klippe seg hos frisøren frisøren og jeg vil farge håret, så det skal vi hvertfall få til i løpet av morgentimene. 

Jeg vil ha et par små ting jeg så i byen, så tenkte å dra dit litt senere… Så blir det inn igjen på kveldstid. 

Skikkelig chill dag, og det trengs innimellom nå som jeg er høygravid. Vet ikke helt hvor energien min kommer fra, men jeg er overraskende opplagt og fin i formen.
At jeg bare har 10 uker igjen er så vilt å tenke på. Om ti uker ca har jeg en ny verdensborger i armene, og det er en deilig følelse og jeg gleder meg enormt. En liten gutt som skal overta familien framover.
For en lykkerus!:)

Ha en fin dag, skrives plutselig!

Fredag på tur

 

I dag fikk vi bagasjen vår i 12 tiden, og den lykken var ubeskrivelig.

Å dusje og ta på nye klær, sminke seg  osv var det diggeste med turen så langt. Vi tok trikken inn til sentrum rundt klokken 14. I dag hadde vi bestemt oss på forhånd, bli bedre kjent med byen og orientere oss litt.

Vi trakket rundt i gatene i motsatt ende fra i går. Det passet fint for i den enden var det et stort shoppingsenter, og en god del butikker vi ikke så i går.

Fant meg en veldig fin veske, sto litt i butikken og funderte på om jeg skulle ta svart eller brun. Det ble svart, fordi jeg vet den passer til mest. Vurderer sterkt om jeg må tilbake og ha den andre også. Prisene her er billig, og man får mye for pengene. O kjøpte seg en litt tykk genser i samme butikk. Så måtte jeg ha noe småting utenom, sånn fungerer visst damer fant han ut.

Ettersom at det meste var stengt i går da vi var ferdig å spise, ble det tidligere middag i dag. Vi spiste på Ogle wood fire grill.

Jeg bestilte en spicy suppe med reker, laks og masse annet digg. Min kjære skjønner ikke hva som gjør at jeg veldig ofte spiser suppe, men jeg kunne lett spist bare supper resten av livet. Da blir jeg passe mett, så er det så mye godt å velge mellom.

Byen har så mye rik historie og bygninger at jeg blir helt i hundre. Elsker å oppleve monument, kjente plasser og steder på sånne korte turer. Jo mer jeg får med meg jo bedre er det. I morgen skal jeg inn i en av kirkene, de ser helt magiske ut.

Fant også et museum byen er kjent for, som jeg vil ha med meg før det e tid for hjemreisen. Elsker at vi booket en så lang «weekend» for da får vi med oss mest mulig. Noen gode dager igjen heldigvis, så det skal jeg få til.

Nå er vi tilbake på hotellet, etter å ha vært på farten hele dagen.Tenkte å se en film vi lastet ned, og kose oss med noe digg i sengen…

Movienight rett og slett.

Selv om vi er på ferie, glemmer jeg hvor sliten jeg blir på kvelden når jeg har gått mye på dagen. Deilige mannen min sov dårlig i natt, så for første gang på lenge er han enig i at en tidlig kveld er gull.

Vi skal gå ned å spise litt, dusje og stupe i seng å starte filmen. Nok en dag er ved veis ende, og vi har kost oss masse.

Gleder meg allerede til frokost i morgen tidlig, og kvalitetstid med skatten min. Å elske noen så høyt, er en lykkerus i seg selv. Akkurat like mye kribling i magen nå som i starten av forholdet, noe jeg vet lover godt for framtiden.

Ha en fin kveld folkens!

XXX

Torsdag i Latvia


Vi mellomlandet i Helsinki på vei ned her, og da hadde jeg en bad feeling på videresending av bagasjen vår. Selve mellom landingen og flyplass osv var det ikke noe å utsette på.

For meg som er gravid syns jeg det egentlig var bedre å ha en landing mellom Bergen og Riga, enn å fly direkte. Flyet vårt landet i Riga rundt 17.30 lokal tid (+ 1 time fra vår tid)

Sto å ventet på bagasjen, da vi fikk melding om at hans koffert fortsatt var i Norge forsinket til i dag. Ble stående en stund å vente på min bagasje, som heller ikke kom.

I motsetning til hans, fikk jeg ikke noe beskjed og endte opp i lost and found for å etterlyse bagasjen til oss begge, og hvor lang tid dette ville ta.

I følge dem skal bagasjen vår bli levert på hotellet fra et fly som lander i 10 tiden i dag, noe jeg vet Olai’en min gleder seg over. Han har hatt halsbetennelse, bihulebetennelse og problemer med ørene ganske lenge og begynte på antibiotika like før jul, en kur som nå stoppet helt opp pga bagasjen vår ikke kom med oss.

Han var akkurat begynt å føle seg en smule bedre, så håper det ikke ødelegger formen hans i dagene som kommer. Jeg hadde det viktigste med meg i vesken, men merker at en dusj, nye klær ( varmere klær) hadde vært tipp topp etterhvert, nå krysser jeg fingrene for at vi får det levert i dag.

Etter vi kom i går, sjekket vi inn på hotellet og tok trikken til sentrum.

Vi bor ganske sentralt. Når vi kom var det sludd og kaldt så 3 stopp med trikken var meget verdt det.

Jeg er overrasket over hvor fint Riga er, veldig stilfullt og gjennomført over alt vi har vært til nå. Masse shopping sentre, små smug med antikk butikker og ikke minst fantastiske historiske bygg som ga meg frysninger.

Vi gikk rundt i mange timer uten å tenke over klokken, før det nesten var rukket å bli stengetid på de fleste restauranter. Vi fant et steak house som virkelig levde opp til anbefalingen i brosjyren fra hotellet. Jeg satt å trippet etter å ta bilder, men restauranten var full med unntak av et pr bord så dit må jeg tilbake. Atmosfæren var upåklagelig. Interiøret veldig western inspirert.

Så utrolig gjennomført, at vi begge ble sittende å oppdage nye ting mens vi ventet på maten. Vi spiste biffburger begge to, og det var uten tvil den beste jeg har spist på tur til nå.


På vei tilbake på hotellet var vi innom et senter, og handlet litt til småting til kjøleskapet. Tok taxi tilbake, og gikk litt rundt på hotellet for å se hvordan det var. Så home alone i sengen og sovnet i 00 tiden. En meget vellykket første dag, og jeg gleder meg til fortsettelsen allerede.

Elsker å dra bort, og denne turen er ingen unntak. Gleder meg til fortsettelsen, og nyter livet på tur med mannen i mitt liv.

Setter så stor pris på de små øyeblikkene med han, at jeg får sommerfugler i magen.

Vi skriver brått og plutselig.

Babymoon

 


Endelig var tiden kommet for neste tur for oss, skikkelig klissete kjærestetur
⭐️

Når jeg lette etter tur, kom det opp mye fristende.Destinasjonene er ikke få å velge mellom, og prisene var helt ok på denne tiden.

Når vi bestemte oss for en siste tur før babyen kommer hadde jeg sol, strand og bad ganske høyt på ønskelisten.

Etter å ha søkt på de fleste destinasjoner fant jeg ut at spa, velvære, og litt luksus måtte settes foran været på denne tiden av året. 

Valget vårt falt på Riga og jeg gleder meg enormt til å dra. Byen har mye kunst og historie, og en god del shopping muligheter. Midt i blinken for frøken Andersen.

De har treningssenter, spa og velvære avdeling på hotellet, noe jeg tror passet min bedre halvdel perfekt. Treningsdelen om ikke annet😅

 

Hotellet ligger sentralt i forhold til det som er verdt å oppleve og det e alltid en fordel. Mange har snakket om en strand som Riga er kjent for, så det vil jeg også få med meg. Selv om det er kaldt på denne tiden kan jeg fint dra dit og ta bilder.

Våknet i dag og kjente sommerfuglene krible i magen.Tiden har gått så vanvittig fort, og om 11 uker er vi nybakte foreldre. Jeg gleder meg sånn over at det er en gutt, det blir spennende og noe nytt for oss begge.

Vi har begge jenter fra før, så en gutt i familien blir stas på begge sider.


Boarding’en e akkurat startet, så nå er vi klar for nye opplevelser og en ny destinasjon.
Ha en fortsatt fin romjulstid! 

Vi skrives fra Latvia…

Froden’s julebord og Thon Orion i en deilig mix


Siden jeg startet å jobbe for utsikten for 3 år siden, har jeg hørt snakk om Frodes julebord. Så dette året booket jeg billetter straks eventet ble lagt ut.

I utgangspunktet til meg, min bedre halvdel og foreldrene mine. Min mor fikk ikke byttet bort vakten sin på jobb, og kunne dessverre ikke bli med. Jeg kjøpte derfor enda en billett og tok med meg lille Lise og Steffen.

Det ble satt opp forspill med live musikk før bordsetting. Trege som vi er så fikk vi med oss slutten,  da vi kom oss bort litt i seneste lagret fra hotellet.

renoveringen.

Booket rom til oss, og min far slik at vi slapp å stresse med å komme oss hjem. Ble Orion denne gangen, og det var blitt et flott hotell etter

Gleder meg allerede til å tilbringe bursdags helgen min der i januar.

På bryggeriet fikk vi en ganske ok bordplassering. Jeg ble straks imponert over hvor gjennomført, og fint alt var gjort i stand.

Maten var himmelsk, og det var kos å spise årets første pinnekjøtt middag i godt selskap.

Frode er og blir en legende når det gjelder underholdning, ivaretakelse av gjester og generelt god stemning.

Etter middag var det tid for Back to the 90’s i nattklubben, vi valgte å bli der en stund før vi gikk ned å spilte shuffleboard. Dukket opp en del venner av oss utover kvelden, og alt i alt var det en ganske gøy opplevelse fra start til ende.

Så deilig å tilbringe kvalitetstid med Lise også etter gammelt, ettersom hun er en barndomsvenninne jeg har hatt siden barneskolen. Det kan gå evigheter mellom hver gang vi treffes, men når vi e sammen e alt som før!:)) Deilig med sånne venner, kvelder og nyskapte minner.

Neste år skal jeg garantert delta igjen på julebordet hans, om jeg ikke blir bedt om å jobbe. Jeg kan godt forstå hvorfor julebordet er en suksess hvert eneste år, ingen lager stemning som Frode!:))

Gatekunst i ❤️ på en torsdag


I dag våknet jeg opp litt små forkjølet, tett i nese og hals.

Tror siste døgnet ombord i Stavangerfjord har satt sine spor på kroppen.

De siste ukene har jeg vært i kontakt med ledelsen på vestkanten.

Jeg ønsket et julemarked for gatekunst i Loddefjord. Litt spesielt å planlegge slike ting når jeg ikke lengre jobber for et galleri. Likevel så brenner jeg for kunsten, og ønsket å få til noe i nærmiljøet mitt som alltid.

Etter noen runder med mail, fant jeg fort ut at vestkanten sitt marked for i år var fullbooket ( Frøken Andersen var for sent ute ) Så kom jeg på at jeg virkelig ønsket et samarbeid med Elvetun fra tidligere, så kontaktet dem. De har vært så hjelpsomme og full av gode ideer.

I dag blir det møte med K-Galleri og kontakt personen for Elvetun Linn rett etterpå. Jeg har sansen for ide rike mennesker, som hiver seg rundt når de ønsker å oppnå noe.

Dagen i dag blir spennende, og går planene som de skal så blir det julemarked med gatekunst og workshop i lod.

En liten oppdatering…

Møtene gikk over all forventning. Vi droppet julemarked, ettersom at det straks er jul. Nå skal det planlegges noe stort til våren. Som kan gi et videre samarbeid fram mot september. Mennesker som brenner for det samme som meg, er evig oppdriver til å kicke i gang et rått samarbeid.

Woop woop Andersen er i støtet.

Resten av kvelden gikk til kos med Lyuba, et par små ting på nattåpent og så gikk vi ut å spiste.

Endelig kommet meg i seng etter en alt for lang dag :))

Dagen har vært helt perfekt fra start til ende. Nå har jeg mye gøy å planlegge, se fram til og glede meg over. Møter, avtaler osv er bare skritt på veien mot målet.

Drøm søtt!:)

Cruise til Danmark


Vi sjekket inn rundt 12.40 mandag, båten gikk 14. Satt å ventet en stund på å få sjekke inn, fordi båten var forsinket til Bergen. Vi var også litt sen avgårde, med en liten halvtime forsinkelse. Har visst om værmeldingen noen dager, så prøver å ta det med et smil. Tenker at om storm varselet hadde vært så ille, hadde ikke båten fått gå fra havn igjen.

Vel ombord gikk vi litt rundt på båten. Oppgraderte lugarene til captain’s view, noe som passet meg ypperlig siden jeg får litt klaus av de micro lugarene.

Handlet noe snacks i taxfree’n og så en julefilm på lugaren.

Senere var vi ute å spiste middag bare oss to, noe som var etterlengtet. Gikk en tur på bingo hele gjengen.

Jeg tror alltid jeg vinner, men blir heldigvis like glad når andre går av med seieren.

Planen var å sove litt etter det så jeg var klar for kvelden, men fikk ikke sove som vanlig.

På kvelden var det masse fin underholdning, overraskende bra band ombord. En del drita fulle mennesker jeg kunne klart meg uten, og allsang i sportsbaren før vi fant sengen.

Alt i alt en vellykket første dag ombord.

 

I dag hadde jeg håpet på å få dra en tur til Ålborg, og hadde gledet meg egentlig veldig.

Med en fyllasyk type som sov alt for lite når vi ankom Danmark, så ga jeg opp den ideen.

Jeg sto opp i ni tiden, dusjet og spiste frokost, satt meg på dekk og har tatt bilder.

Jeg er så fascinert av vær og sjø at jeg kunne blitt sittende i timesvis, med solen i tillegg har meg og turneren i magen hatt en fin morgen.

Akkurat nå funderer jeg på hva mer dagen har å by på, kjøpt meg kaffe på Starbucks og nyter eget selskap.

Venter på at taxfree’n skal åpne igjen så jeg kan shoppe siste rest av gaver til jul, og noe nytt til meg selv. Været er fortsatt strålende og denne «såkalte» stormen har foreløpig ikke meldt sinn ankomst.

Skulle ønske jeg hadde siljemor med på tur, for vi e rå på å nyte de små tingene livet har å by på.

Du e savnet vennen.

Når gjengen var på bena gikk vi å spiste lunch. Tok enda en tur i taxfree’n. Så var det tid for nok en runde bingo, hvor jeg tror samtlige lo. Der sitter min far i drøye 10 min, uten å merke at han hadde bingo på 2 fulle rekker. Ble en del latter fra bingoverten, gjester og han selv som satt å klaget på hvor mange tall som hadde gått uten en vinner.

Det e bingo kongen sin det.

Gikk å spiste middag litt tidligere enn dagen før, og ble sittende med et par fra Askøy. Veldig koselige mennesker, så latteren satt løst.

Vel tilbake i Hirtshals i går rundt kl 19, kom stormvarselet og før vi var kommet oss til kl 21 var det i gang.

Først ble mamma likblek, og spydde fra første bølgen. Etter hun var min kjære i gang.

Jeg tror jeg spydde fordi de var dårlige, og det ble ikke verre for min del.

Bølgene derimot var ekstrem, og rev tak i båten som om vi var en liten balje. Været holdt det gående til i dag tidlig engang, og jeg var sjeleglad når vi var kommet til Stavanger og det endelig roet seg.

Nå er vi kommet oss hjem, noe som var vanvittig deilig etter den natten vi hadde. Alt i alt har det vært en gøy tur fra start til ende. Mye latter, god mat og godt selskap. 

Nye minner, deilige avslappende døgn og en tur rikere sammen med skatten min, perfekt!:)))

I morgen har jeg noe på planen, som jeg gleder meg vilt til å få gjennomført, så her blir det tidlig kveld ❄️

Nyt livet, mitt leker for øyeblikket og jeg koser meg vilt.

Brått er jeg tilbake!

Vi skrives!:))

Tid for Danmark

God morgen!

Nettopp våknet av regn som pisket mot soveromsvinduet. Deilig, men skulle ønske denne vinden ga seg snart. Vi bor i en fjellside og må sikre hagemøbler så snart vinden rekker en viss styrke, noe som har skjedd veldig ofte den siste tiden.

 

Helgen gikk unna i en fei.
Chanel har vært pjuskete i formen hele helgen, men glad jeg hadde henne fordi vi fikk kvalitetstid sammen uansett. 

I dag er det endelig avreise til Danmark, og jeg gleder meg veldig til tross for vær og vind.

Begynner å bli noen år siden jeg har vært der. Sist hadde vi et pr overnattinger i Ålborg på hotell. Den gangen ble jeg så sjøsyk at turen fram og tilbake utenom som landkrabbe, ble ganske kjip. 

Satser på bedre lykke denne gangen. Gleder meg til god mat, shopping, tid med foreldrene mine og min kjære.

Nå skal jeg lage frokost.
Vekke den deilige skapningen jeg er så heldig å kalle min. Pakke og komme meg i dusjen.

Ha en fin dag der ute!

Denne landkrabben skal ut på tur 😉

 

Vi skrives!:))

 

Helgekos med pjusken!

 


Chanel har hatt øyebetennelse siden tirsdag, trolig noe hun har fått i barnehagen ettersom flere barn hadde det samme. Siden torsdag morgen har hun også hatt høy feber, vært litt fram og tilbake i allmentilstand og hatt det vondt stakkers. Hun kom til meg i går morges, og siden har vi prøvd å kose oss så mye som mulig. I dag har hun rigget seg til i sjeselongene med pute, teppe, Maja på TV og pepperkaker.

Hun er så god den lille prinsessen min. Skal se formen hennes an i løpet av dagen, visst feberen ikke er i sjakk må vi ta en tur på legevakten.

Min datter jobber denne helgen, så istedenfor at hun måtte tatt seg fri i en helt ny jobb skal vi ha Chanel til søndag.

I dag var planen å ta henne med å se Cola bilen, men ettersom hun ikke er helt i slaget må vi ta dagen som den kommer. Min kjære har aldri sett den bilen, noe jeg syns er vittig.

Jeg har sett den opp til flere ganger i desember de siste årene, men så er han ikke fra Bergen så det er litt forståelig at han ikke har opplevd det.

Som oftest når den blir stående et sted noen timer, klarer de faktisk å lage en magisk julestemning 😉

På mandag skal vi på månedens første tur, denne gangen går ferden til DK med foreldrene mine. Gleder meg egentlig veldig. Jeg har reist en del allerede med min bedre halvdel.

Jeg elsker det, i desember er det noe eget med å reise bort.

Vi har begge vært i Danmark hver for oss men ikke sammen, så det blir fint. Ser for meg flotte julegater, stemning, shopping og kos.

Nå er det ikke lenge til jul folkens!;)

Tror jeg er i mål med gaver, mangler litt små ting jeg håper å få unna i Danmark. Det er egentlig bare ekstra gaver under treet, litt «ventegaver» utover dagen for Chanel.

Satser fortsatt på hvit jul, hadde så store forhåpninger når det begynte å snø her om dagen. Det forsvinner like fort som det kommer, og det er litt frustrerende. Minner meg selv på at jeg er bergenser, og skikkelig vinter i Bergen er å håpe litt mye.

Jeg skal lage frokost med skatten min. Hun er så glad i egg og avokado, så det blir en næringsrik og god frokost for henne nå som formen er pjuskete!

Ha en fin lørdag folkens, det skal vi enten det blir ute eller inne.

Vi skrives …

Chanel og mormor på nye eventyr

 


De siste ukene har jeg begynt med aktiviteter sammen med Chanel.

Syns det e viktig å være kreativ med småtroll fra tidlig av. Malin fikk spill, bøker og kreative oppgaver fra tidlig alder hun også. Ser at hun har hatt stort utbytte av det i oppveksten, fordi hun har tålmodighet og glede av det enda.

Syns det er viktig å videreføre slike tradisjoner til Chanel nå som hun er blitt  så stor. Tenk at gullet til mormor er 2 år, vilt så fort tiden går. Hun er veldig flink, og kan sitte lenge og ha det kjekt.


I dag tenkte vi å pakke inn gave til barnehagen, siden hun hadde så lyst til det. Fin gave til fine folk, som hun er så stolt over at hun har laget.

Når hun er levert i bhg, skal jeg på helsestasjonen til jordmor. Har ikke vært så mye hos jordmor fram til nå, fordi legen har fulgt meg så godt opp. Solveig er en behagelig, flink og engasjert jordmor som jeg gleder meg like mye til å gå til for hver gang. Heldigvis er timene litt oftere nå som jeg er i 3 trimester.

Dette svangerskapet har gått veldig fort, nesten litt for fort. Med de utfordringene jeg har hatt, har det likevel vært ok at tiden har gått.

Nå skal jeg lage frokost til oss!:)

Her i Bergen er det stormfullt og vilt ute. Nesten alt av snø er borte, og jeg krysser fingrene for at det snør masse mer til jul. Akkurat nå ser det tynt ut, regnet pisker mot rutene i stuen og vinden er intenst.

Koselig inne vær egentlig, men vi har masse på dagens agenda. Godt det ikke finnes dårlig vær, kun dårlige klær som min farmor alltid sier hvis jeg klager.

Ha en fin dag folkens!;)