Baksiden av Rhodos

 

Jeg vandret langs strand promenaden i dag. La merke til enda en bunkers, jeg ikke har sett de andre dagene. Har rett og slett ikke lagt merke til at det var flere enn en, da jeg knipset bilder for noen ganger siden. Tenkte at et bilde fra siden nede på stranden, ville bli finest. Gikk mot vannkanten, å så noe som lignet en seng i åpningen av inngangen. Klær, vannflasker, og en sekk sto også inni der. 

Ganske riktig var det som jeg trodde. Da jeg hadde tatt bilde og hevet blikket, var det en rolig stemme som sa, hello sweetheart. Det sto en eldre mann med det varmeste smilet jeg har sett på lenge, skikkelig imøtekommende og så fornøyd. Han fortalte at han hadde mistet konen for 2 år siden, og hadde ikke klart å betale lån og utgifter alene. Etter å ha bodd på gaten de siste 14 mnd, var han så takknemlig for å ikke måtte slåss for et nytt sted å sove hver kveld nå. 

Han virket fornøyd med det lille han hadde. Jeg sto der å lyttet, og fikk dårlig samvittighet for alt jeg tar for gitt i Norge. Han hadde 2 voksne barn han ikke ville bry med sine problemer, de bodde ikke lenge i Hellas pga jobb/ familie. Så det var enkelt for han å late som alt var bra overfor dem enn så lenge. 

Uten et «normalt» sted å bo, som burde vippe de fleste av pinnen, var han den mest fornøyde personen jeg har møtt på veldig lenge. Jeg fikk helt vondt i hjerte, men på en måte så beroliget han meg når jeg så hvor livsglad og stolt han viste fram sitt lille sted. Han fortalte at fra å leve på gaten, til å ha et «bosted» inne i den lille hulen hadde gjort han trygg på livet og framtiden igjen. 

Med havet rett utenfor og mulighet for å fiske, bade og se solnedganger hadde han det han trengte for å komme seg til hektene igjen. Han var glad for at han traff mennesker, som ikke var i hans situasjon. Jeg gikk fra å syntes umåtelig synd i han, til å beundre pågangsmotet hans. 

Han ønsket ikke medlidenhet fra noen. Han var glad for at jeg slo av en prat, og at jeg ville ta del i hans spesielle hverdag. 

 

Jeg skal gå dit en dag, ta med frokost og bare nyte hans selskap og utsikten fra stranden. Jeg blir alltid så glad i eldre mennesker, og livshistorien deres. De har vokst opp i en annen tid, og har alltid gode fortellinger på lur selv når livet gir motstand.Jeg skulle ønske jeg kunne gjort noe for han, men han ga uttrykk for at han ikke ville ta imot hjelp fra noen. 

Det spesielle med hele situasjonen er at han så veldig fornøyd ut. Han tuslet rundt på stranden å plukket småstein, pratet om livet sitt, imens sto fiskestengene å tok seg av det han håpet ble dagens middag. 

 

Hver gang jeg drar til utlandet, så ønsker jeg å gjøre noe for en som ikke har vært like heldig med livet som meg. 

 

Det kan være alt fra å gi fra seg matvarer, til å kjøpe et teppe, klær, pute eller andre ting. Det gjør godt i hjertet å gjøre andre glad.. Føler meg lettere i kropp og sjel, når jeg kan gjøre slike ting. 

Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg ser han, forhåpentligvis med frokost som han ønsker å ta imot og ikke føler som medlidenhet. 

Nå e det dusj, middag, cider og livemusikk på agendaen! Kos med gutta boys på scenen!! ;)) 

 

Im off injoying life, with a great eye opening memory from today! 

 

Happy night people ⭐️

Rise and shine

 

I går mottok vi en SMS fra reisebyrået. Kjente det knøt seg litt i magen, da vi la oss ned med bassengområdet. 

«Den lokale værstasjonen advarer om kraftig uvær i området. Det kan forventes å bli sterk vind, kraftig regn og tidevann når uværet passerer området. Vi ber dere vennligst være forsiktige og hold dere oppdatert fra hotellpersonalet og vårt team på plass. Ikke nøl med å kontakt oss om dere har flere spørsmål. Med vennlig hilsen, TUI»

 

Det vi opplevde i går, var små dråper med nedbør, og torden i det fjerne. Snakket med en ansatt på hotellet, som fortalte at det var skrevet om været og den kraftige vinden i de fleste aviser. Det ble dekket av media fordi det var uvanlig, at et så stekt uvær kunne treffe Rhodos. Han fortalte at i går på dagen, hadde den passert på Kreta. Så skulle den muligens treffe her. Han mente den ville passere mellom Tyrkia og Rhodos sent i går kveld, eller ved morgen timene i dag.. sannsynligheten var svært liten for at det traff her. Varselet var et heads up, om det berørte øyen, istedenfor å passere.

 

Jeg sto opp i dag kl 08 til sol, godværsskyer og fuglekvitter…

 

Er straks klar for å gå meg en tur, merker på kroppen at jeg har gått opp litt i vekt på den uken vi har vært her. Tenker at jeg ikke kan være så hysterisk, at jeg må hive meg på vekten. 

Unner meg iskaffe, baklava, og andre fristelser, så får jeg fortsette strikt når jeg er tilbake på norsk jord. Energi nivået er fortsatt sky high, så maten er fortsatt korrekt ellers, så får jeg gå av meg de fristelsene jeg inntar utenom. 

 

Jeg er lykkelig over at vi har en hel uke igjen, i dette paradiset av en øy. Litt usikker på hva dagen bringer, men noe blir det når gjengen er på bena. 

 

Morgenstund er gull i grunn!

 

Nå er jeg klar, å får komme meg avgårde.

Ønsker dere en flott dag! 

 

 

Streetart on vecation

Fra vi kom hit, har jeg sett etter kunstverk fra gateartister. Både i bakgater, langs stranden, i sentrum og egentlig over alt hvor vi har vært. I Lindos også. 

I bil var det lett å se enkelte områder med noe som kunne ligne. Men jeg kunne tenkt meg å gått, tatt bilder og sett skikkelig. Er det noen som har vært på Rhodos, som har ide om hvor jeg kan dra til?? 

Bortsett fra det lille jeg har sett når vi har hatt leiebil, har det vært mer graffiti enn Urban art.  

Tenker på store vegger med spraycans, gjennomførte verk med mening!;) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En bygning eller park som er ment for gatekunst feks. Nærmeste jeg har kommet til fots, er en nedlagt park i utkanten av Ixia. Jeg har ikke gitt opp, og skal nok finne ut av det før vi drar hjem. Har tross alt en hel uke igjen å se, men hadde vært kjekt med tips til områder. 

 

Merker når jeg tar bilder, at jeg brenner for andre ting enn vanlige turist attraksjoner. 

Gatekunst e og blir min greie! 

Selv om det så klart er veldig interessant med historie fra et sted jeg besøker, hadde det toppet seg max om det fantes skikkelig kunst her.

Rhodos ~ Gamle byen

 

For en dag!:)) 

Kost meg fra vi ankom Rhodos by, til vi kjørte tilbake på kvelden.

Var rundt og tittet i butikker, spiste lunch og shoppet. Tiden går så fort, når det er så mye å se. Etter vi hadde spist, tuslet jeg rundt i gamle byen alene. Gikk rundt med beundring fra jeg entret inngangen, til jeg omsider fant veien ut igjen. Må ærlig innrømme at jeg ble en smule svett i topp etasjen. Plutselig gikk det opp for meg, at jeg hadde ingen anelse på hvordan jeg skulle finne tilbake til start. Det var så vanvittig enorm, det ser stort ut fra utsiden. Det var ingenting i forhold til virkeligheten. 

Det fantes et hav av små suvenir butikker, karikatur kunstnere og koselige cafeer.  

Barn som spilte trekkspill og band som sang. En stor park med masse utstilte gamle kanoner. Jeg ble så fascinert at jeg sitter fortsatt med et smil, når jeg tenker på bildene jeg fikk tatt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var også helt fantastisk i havnen.

 

 

 

 

 

Gamlebyen på Rhodos er resultatet av ulik arkitektur fra flere perioder først og fremst aktitekturen til Knights of St. John.

Etter vi leverte inn bilen i kveld har vi ikke gjort så mye. Nå tenkte jeg å ta meg en cider eller to, se film og nyte livet. 

 

Har hatt en minnerik og fantastisk dag! 😉 

 

Make love, not war. 

 

Kyss fra en sliten, meget fornøyd Bergenser !:) 

 

 

Panikk på tur

 

Er du noen gang på ferie, å får litt panikk når dagene flyr avgårde? 

Jeg har den følelsen i dag. Har fortsatt en del dager igjen, men det føles som at vi ikke rekker over alt vi kan og burde få med oss herfra. 

Været er som i går, overskyet varmt og ganske deilig. Det skal klarne opp i løpet av dagen, men med taket åpent på bilen så e det digg med litt skyer på himmelen.  Vi planlegger slikking av sol ved bassenget, og sightseeing i gamle byen. Benytte siste dagen med leiebil. Som for øvrig var en kanon flott bil å kjøre! Ingenting slår vind i håret, sol, musikk og godt selskap. 

Nå tenkte jeg å starte dagen med en liten spasertur, ettersom at hele mitt reisefølge fortsatt sover søtt. 

Håper jeg finner fram til Sephora så jenten min hjemme blir fornøyd også, tenker det ender opp med FaceTime♣ 

 

Håper været i Bergen er blitt en smule bedre, mottok en mail hjemmefra ang varsel om høy vann stand i bod og garasje. Ikke regn bort min kjære vakre by! 

 

Ha en flott dag, hvor enn du befinner deg!:)) Ta vare på de rundt deg, du vet aldri hva morgendagen bringer. 

 

 

XXX – Ixia Rhodos! 

 

Roadtrip

For en ettermiddag!:)) 

Vi dro til Lindos, og det var vel verdt turen. 

Så utrolig mye vakkert å se når vi kjørte dit, og enda mer vakkert da vi var framme. 

 

Turen tok Ca 1,5 time med bil. 

Gikk litt rundt i små shopping smug, kjøpte is og tok masse bilder av Lindos Akropolis (ruiner fra et gammelt slott) 

Den lille byen overrasket med barer og restauranter i mangfold. Utrolig masse historie i en sjarmerende by. 

Da vi kom fram forsto vi fort hvorfor det står i reise guiden at det er lurt å være tidlig ute, det var stappfullt på samtlige parkeringsplasser og et hav av mennesker. Endte opp med parkering på andre siden av Lindos sentrum og spasere rundt. Vel verdt turen, og absolutt et sted som er verdt å besøke om man leier bil. Spiste lunch på en strand bar helt nede ved sjøen. Utsikten, havet og krystall klart vann gjorde det enda bedre å spise der. 

 

  

 

Nå er det tid for middag, så dusjen og finstasen kaller. ( Fine folk spiser sent sies det, så får tenke sånn i dag ) 

Legger ved et bilde dryss fra en usedvanlig gøy roadtrip. 

 

 

Lindos you were well worth seeing !:) 

 

Peace –

 

Rolig morgen på Rhodos! ⭐️

 

 

I dag sov jeg helt til kl var 09 her, helt fantastisk for å være meg! Jeg har nok innebygd tidlige morgener, og dermed lange dager hjemmefra. 

 

På ferie er jeg glad for de tidlige dagene, selv om de hjemme er mye mer aktive. 

Når du drar på tur med en gjeng, har man  behov for litt alenetid. Morningene her er blitt gull verdt for meg. Sitte på terrassen og titte på folkelivet som starter en ny dag, se solen komme fram og nyte livet. Fugler som kvitrer, fly som ankommer, katter som leker osv. Hver lyd har blitt en del av starten på mine morgener, og jeg syns det er en del av sjarmen med ferie. 

Dagen blir startet med en behagelig, fredfylt idyll jeg setter utrolig høyt. 

I dag skal vi på sightseeing med bil, elsker at det finnes så mye å oppleve på denne øyen. Ikke minst at avstandene ikke er så forferdelig lang, fra sted til sted. Vi leide bil sent i går kveld, selv om planen var hele dagen i går også. Var himmelsk å ligge ved bassenget i går, så dagen ble erstattet med sol, bad og iskalde Corona i varmen framfor sightseeing. 

 

Ser ut som været er en anelse overskyet, så roadtrip og kos er en bra kombo!:) 

I går gikk dagen veldig fort, soling ved bassengkanten, en powerwalk så brått var det kveld. Ferie reiser som er på en uke, er alt for lite for denne jenten. Heldigvis er det 14 dager denne gangen, og selv om dagene flyr forbi har oppdagelsene sålangt vært over all forventning. 

Rhodos skal soleklart opp blant favoritt reisemål. 

 

I dag har min far bursdag, som er grunnen til at vi er på tur- blir kjekt å gjøre litt ekstra stas på han. Overrasket han med gaver og is fra hotellet i går kveld, like gøy å se hvor glad han blir hvert år. Samt is for kosen sin skyld. 

 

 

Håper dagen har vært perfekt, det har den vært her 😉 

smask på naien fra deilige, varme Kremasti♥

Stilrent & Fancy ~ Fargerikt & Urbant

Ny dag nye muligheter ♣

Siden jeg anbefalte Cream and Donuts her om dagen, vil jeg gjerne gjøre det samme med Deli Market and Coffee! 

Veldig fin cafe bar, og et ganske stort marked med utvalg av det meste. 

Krydder, kjøkken utstyr, oliven produkter, sjokolade, Baklava, egentlig utrolig masse som jeg måtte brukt tid på å se igjennom

 

Tror ikke det var mye det markedet manglet av suvenir utvalg, og veldig masse laget av oliven tre. 

Syns det er så gøy å gå rundt i små marked/butikker. Utvalget er spennende, og annerledes enn hjemme i Norge! 

Kaffen var ganske digg, og vi koste oss den tiden vi tilbrakte der. 

 

Skulle jeg valgt en av dem i dag, hadde det blitt Cream and Donuts. 

Den herlige feelingen du får av å gå inn dit, kan beskrives med gatekunst som ligger hjertet mitt nært. 

Deli marked var stilrent og fancy, men jeg som elsker farger og gjennomføring. Velger urbant framfor noe annet. 

Tar nok turen innom C&D flere ganger i løpet av turen, enn Deli som ble med den ene gangen. 

 

I dag står leiebil på agendaen, shopping og kos. Men først  blir det en tur på solsengen, og opprettholde brunfargen!:)) 

 

Hører rykter om stormfulle regnbyer i Bergen, og må si jeg er glad dager mine er tilbragt her istede! 

Dont worry, be Happy! 

Kjærleik fra Rhodos 

 

Vakre Rhodos

 

 

Våknet i 8 tiden, tok en kaffe på Deli Market. Ville gå på tur, men kaffe fristet først. Koselig, rent og fint sted med en skjønn ung frøken bak disken. 

Turen startet ved hotellet, gikk videre motsatt vei fra gårsdagens vandring. Jeg tror jeg er forelsket i dette stedet, for en øy! Menneskene er vennlig, imøtekommende og generelt fornøyd med egen tilværelse. Ingen sure miner på en eneste person jeg har møtt så langt, de smiler fra øre til øre. 

 

Siden vi kom på lørdag, har jeg hatt lyst til å se kirken vi passerte ved flyplassen. 

I dag som en hyggelig overraskelse, etter vi hadde gått i masse små bakgater, pratet og sett oss rundt. Så dukket den opp foran oss. Akkurat like flott som jeg så, da vi suste forbi med buss på lørdag. 

 

Stranden er ganske kornet med masse stein, men for en flott og vakker strand like ved oss. Jeg blir så i hundre av å se arkitektur, bygninger, gatekunst, ruiner som fortsatt står (hadde ikke gått inn der) men så flott likevel. 

 

Vi stoppet ved en liten cafe for lunch og maten der var overraskende god. 

Deilige wraps med det du ønsket selv. ( liten smell med LK og den wrapen, men jeg er på ferie tross alt ) 

 

Etter jeg startet på lavkarbo har jeg hatt så mye overskudd, nesten så jeg blir skremt av meg selv. Det resulterer i at jeg får opplevelser jeg ikke ville vært foruten… Hadde noen spurt meg for 2 år siden, om jeg ville gå i 3 timer, hadde jeg fått meg et latterkick å svaret hadde vært blankt nei. 

Jeg er glad i opplevelser på tur. Men man må ha energi og overskudd, til å gå så mye som jeg har selv ønsket uten å bli altfor skutt etterpå. 

Selv om jeg har tvunget meg selv, til det de siste årene, har jeg hatt med vekten på slep. 

Kjenner igjen kroppen min slik den var før, og det viser at jeg er på rett vei. Tror jeg kan gi meg en klapp på skulderen etterhvert! 

 

Denne ferien svarer til all forventning så langt. Jeg er imponert over hvor vakkert, fint og historisk det er. 

Maten er nydelig. 

Været helt midt i blinken. Deilig vind fra havet, gjør det mulig å nyte 30 uten å renne bort. 

Jeg er sååå glad for at jeg har mange dager igjen her. Selvom dette helt klart et sted jeg skal tilbake til, så ligger opplevelsene å venter på tur. 

 

Carpe Diem folkens… 

 

Peace out fra Rhodos

Early bird

Vet ikke hvordan det er med dere, men hodet mitt er alltid fylt av tusen tanker når jeg våkner. Det kan være tilbakeglimt fra gårsdagen, tanker for dagen som straks er i gang eller en kreativ ide som går fra ide til gjennomføring. 

Her en morgen satt jeg å tenkte over hvor mye bruk og kast mentalitet, det er blant mennesker.  

Folk som erstatter flotte brukbare ting, rett og slett for at de er lei det gamle. De orker ikke å gi det bort, legge det ut for salg for det er tidskrevende for mange! De skulle visst hvor mye gøy de går glipp av..

 

Nå vet jeg at jeg er over gjennomsnittet interessert i miljøet vårt. Likevel så forventer jeg ikke at de jeg har rundt meg, skal følge mitt spor på hva som er Ok eller ikke. Men det finnes så mye gøy å gjøre med det gamle framfor å kaste det. Jeg finner stor glede i å være kreativ, samtidig som jeg gjør en innsats for miljøet. 

 

Noen gamle rustne lykter jeg har hatt stående ute på terrassen, ble ideen her om dagen. Jeg pusset de så godt det lot seg gjøre, fjernet glass og vasket de med svamp. Så var jeg innom mange farge valg på hva som kunne bli fint. Jeg har sansen for vintage og syns det e så vakkert, blandet med en mer moderne stil. 

 

Valget falt på matt farge, ikke for lys eller mørk. Kalk spray er noe jeg har forelsket meg helt i, så det valget var enkelt. 

Fargen er vintage grey, men syns de er mer en varm beige enn grå i virkeligheten. 

Lyktene er to str, og jeg hadde 4. Så det ble en fin gave til venninnen min med et sett på 2 også, som hun ble veldig glad for. ( selv for hun som var skeptisk på forhånd) 

 

Selvsagt krever det en interesse for å skape noe nytt, av gammelt skrot for mange. For meg er det interessant, ide skapende og et kjempe gøy prosjekt for hver gang. 

Nå sitter jeg å venter på at feriegjengen min skal komme seg på bena. Merker at daglige rutiner fra hverdagen hjemme, sitter støpt enda når jeg våkner som et lyn 05.50!:) 

Ha en flott dag hvor enn du er. 

Vi blogges!